На практика почти всички легла при нас са интензивни. Пациентите пристигат

...
На практика почти всички легла при нас са интензивни. Пациентите пристигат
Коментари Харесай

Лекари от Лом: Пристигат млади хора с COVID, приключват за часове |

" На процедура съвсем всички кревати при нас са интензивни. Пациентите пристигат в тежко или сериозно положение, има и младежи на 30-35 година Приключват за часове. Идват доста късно, с двустранни пневмонии, с дихателна непълнота, инфаркт на миокарда, белодробна емболия, неочакван сърдечен арест. "

Така разказа обстановката в Коронавирус отделението на ломската многопрофилна болница д-р Елка Дафинкичева, шеф на отделение по вътрешни заболявания по bTV.

Вчера болничното заведение във Видин разгласи, че отделенията са цялостни съвсем на 100%, пациентите ще се насочват към Монтана и Лом. Там ситуацията не е по-добро, има едно свободно интензивно легло. Вчера са били изписани 10 души, а признатите са 12, изясни лекарката, само че съобщи, че пациенти не се връщат.

" Четирима лекари са на промяна, не почиваме, сведен е и сестринският личен състав. От 12 лекари в този момент сме 4, трима оказват помощ от други лечебни заведения, сестрите от 22 са 11, нощем обикновено дежури една сестра. Манипулациите са доста. Случва се сестрите да колабират и се постанова да ги реанимираме ", сподели д-р  Дафинкичева.

По думите ѝ пациентите са доста и се усилват:

" Миналия месец през отделението са минали 113 COVID заболели, а досега са 156 и като прибавим и тези 64, които са лежащи сега, това е за октомври, пациентите се усилват ", изясни тя.

Не е по-различна ситуацията в отделението по реанимация, където има трима пациенти в сериозно положение, 8 други лежат в отделението по палиативни грижи, изясни доктор Чавдар Антонов, завеждащ отделението и добави, че на процедура съвсем във всички отделения има заболели с ковид, въпреки да са постъпили във връзка други болести.

Той  също изясни, че има недостиг на лекари и сестри, само че се оправят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР